Idéer og praktiske Oplysninger

TID OG STED

Vi mødes søndag den 4. august kl. 10.00 på Den Rytmiske Højskole, Jyderupvej 18, 4560 Vig.

INDLOGERING

Vi sover i efterskolens hyggelige 2 og 4-mandsværelser, så I skal medbringe sovepose, pude og lagen. Hvis | har specielle ønsker mht. sovekammerater, kan I evt. skrive dem på jeres tilmeldingsblanket.

WORKSHOPS — FORMIDDAGE

Hver formiddag mødes vi i grupper, som er sammensat på forhånd. Hver gruppe har sin egen lærer, der bl.a. har forberedt musik ud fra nogle af jeres indsendte forslag og idéer. Det kan være en lille melodistump, en fed klang, en sjov rytme, et riff eller et helt værk. I kan forinden enten arbejde med jeres lærer på jeres musikskole eller komponere noget på egen
hånd, og I skal sende jeres musikalske idéer ind som node eller lydfil. Se nedenfor. På campen kommer I til at høre, hvordan jeres musikalske idéer lyder live. Man kan aldrig vide, hvad der sker med jeres musik!

WORKSHOPS —- EFTERMIDDAGE

Hver eftermiddag mødes vi i en stor gruppe og laver masser af lyd, både elever og lærere på tværs af alle de almindelige genrer. Uanset hvem du er, og hvad du spiller, er der plads på det flyvende lydtæppe.

ÅBEN SCENE & AFTENHYGGE

Hver dag vil der være klassisk rundbold, rytmisk høvdingebold og samba-fodbold, og om aftenen laver vi Åben Scene, hvor I har mulighed for at optræde for hinanden i grupper eller solo, gruppeøvning, hvor I kan prøve de ting af, vi laver på formiddagsworkshoppen, café og lejrbålshygge.

KONCERT


Onsdag d. 3. august kl. 19.00 afholder vi en koncert for forældre og andre fans. Koncerten varer ca. 2 timer. Efter koncerten rydder vi op sammen, og så er der hjemrejse.

PRIS & TILMELDING

Det koster 950 kr at deltage, og du tilmelder dig via knappen øverst på siden her.
Besøg også vores facebookside for seneste nyheder: www.facebook.com/rumklangsommercamp
Eventuelle spørgsmål rettes til rumklangsommer@gmail.com.
Sidste frist for tilmelding er d. 1. juni.


MUSIKALSKE IDEER Senest d.1. juni kan I sende jeres helt egen musikalske idé som lydfil/noder/video/andet til os på: rumklangsommer@gmail.com. Det er valgfrit, om man vil sende noget ind, men vi lover jer, at der bliver taget godt hånd om alle idéer og forslag. Vi glæder os til at høre, hvad I finder på. I kan allerede nu gå ind pa RUM!KLANGS hjemmeside og høre, hvordan de indsendte musikalske idéer endte med at lyde de andre år.

MEDBRING


 • Instrumenter (evt. forstærker, men der vil også være nogle på campen) 


 • Sovepose


 • Hovedpude


 • Lagen


 • Håndklæde


 • Drikkedunk med tydeligt navn


 • Toiletsager (tandbørste, tandpasta, sæbe og shampoo)


 • Varmt tøj til om aftenen


 • Godt fodtøj


 • Skiftetøj


 • Sygesikringsbevis eller kopi af samme


 • Evt. indendørs fodtøj


 • Evt. lommepenge


 • Evt. medicin


Alkohol og andre euforiserende stoffer er bandlyst og medfører
øjeblikkelig kontakt til forældrene og hjemsendelse for egen regning.

RUM!KLANG

IdéerPå RUM!KLANG Sommercamp skal vi blandt andet arbejde med musik der bliver komponeret af jer selv, og vi tager udgangspunkt i jeres egne ideer. Derfor vil vi bede jer om at sende musikalske idéer ind til os, alt efter hvad der ligger godt til jeres instrument eller stemme. Det kan fx være:


 • Et par forskellige rytmer
 • En lille melodi, du bestemmer selv, hvor lang den skal være
 • En særlig klang
 • En akkordrækkefølge, dvs to eller flere akkorder (eller bastoner) efter hinanden
 • En tekst, du gerne vil have sat musik til


Du kan også sende et helt værk eller et færdigt nummer ind. Det skal være noget, du har lyst til at arbejde videre med sammen med andre, og det kommer til at ændre sig helt vildt i løbet af campen, fordi andre byder ind og digter videre på dit oplæg


Idéerne kan optages som lydfil eller video på computer, tablet eller mobiltelefon, du kan skrive det ned på noder eller noget helt andet. Du skal sende det til: rumklangsommer(add)gmail.com senest d. 15. juni kl. 12.00, så vi kan nå at planlægge og sammensætte holdene ud fra jeres idéer.Hvordan arbejder man med ideer? Nogle gange kan det være svært at finde på noget. Her er lidt til hjælp:


Først og fremmest skal du sende ideer ind, som du godt kan lide selv. De skal absolut ikke leve op til krav fra vores side, og jo enklere de er, jo bedre. Så er det nemlig nemmere at arbejde videre med dem på campen.

Find på mange idéer, så er chancerne større for at finde én, du er tilfreds med. Find fx på fem idéer og mærk efter. Vælg den, du synes lyder bedst, eller den, du forestiller dig kan sætte gang i nye spændende ting senere hen. Gør det eventuelt mange gange.


Det er utrolig svært at finde på, hvis du har den holdning, at det skal være fantastisk i første forsøg.

Og husk: vi kan godt bruge dårlige ideer! Dårlige idéer er tit gode til at sætte gang i nye idéer.

Det at komponere er nogle gange et puslespil, hvor det er en meget underlig brik, der får det hele til at lyde fantastisk.


Tag højde for dit eget instrument eller din egen stemme: Hvad kan lade sig gøre? Hvad kan ikke lade sig gøre, men du gør det alligevel? Hvad synes du selv lyder sjovt/spændende/inspirerende/uhyggeligt/smukt? Det kan være en sjov effekt på dit instrument eller en ny måde at spille på, som kunne være interessant at få med. Send idéen ind!